Assalamua’laikum w.b.t

Sebaik saja tamat Minggu Mesra Mahasiswa Sesi 2013/2014, Persatuan Mahasiswa Islam UTM (PMIUTM) telah menjalankan program Together With PMIUTM 2013 pada hari Khamis 12 September 2013 yang berkesinambungan dengan sambutan mahasiswa baru ke UTM dan telah berdaftar menjadi ahli PMIUTM secara rasmi. Program ini bermatlamatkan memperkenalkan PMIUTM kepada mahasiswa baru berkenaan visi,misi dan objektif PMIUTM. Di samping itu, mahasiswa menerima pendedahan tentang aktiviti-aktiviti dan program yang dianjurkan oleh PMIUTM.

TWPMI ini dihadiri lebih daripada 300 mahasiswa baru yang berdaftar keahlian dengan PMIUTM. Satu jumlah yang agak besar dan melebihi jangkaan kami kerana sambutan mahasiswa baru terhadap PMIUTM sungguh luar biasa. Sempena sambutan dan perasmian program TWPMI ini, PMIUTM telah menjemput U
staz Ahmad Puhad sebagai penasihat kepada PMIUTM, untuk merasmikan program tersebut. Diiringi Presiden PMIUTM, Saudara Muhammad Khalid Mohd Jali, saf kepimpinan PMIUTM dan ahli-ahli yang lain.

Antara aktiviti selingan semasa TWPMI yang lalu ialah, persembahan nasyid daripada artis PMIUTM, Saudara Idris Shamsuddin yang telah menampilkan beberapa lagu bagi menghiburkan tetamu yang hadir. Ditambah pula dengan aktiviti cabutan bertuah bagi ahli PMIUTM yang beruntung, sebelum mahasiswa baru yang mendaftar untuk sesi kali ini dibahagikan kepada lujnah yang diminati masing-masing seperti Lujnah Ekonomi, Kebajikan, Penerangan dan Multimedia, Pendidikan, Sukan, Kebudayaan serta Pengurusan dan Penyelidikan, dan Hal Ehwal Wanita(HEWI). Usai sahaja pembahagian lujnah, mahasiswa didedahkan dengan aktiviti lujnah masing-masing seperti perancangan lujnah,aktiviti dan perkara yang menarik tentang lujnah yang dipilih oleh ahli-ahli baru.

Sebagai penutupan masjlis, semua tetamu yang hadir dijemput menjamu selera di samping beramah mesra dengan saf kepimpinan dan ahli-ahli PMIUTM yang lain. Semoga Allah merahmati ikatan silaturrahim yang terjalin dan sentiasa dalam redha Allah abadan abada(sampai bila-bila).

link gambar program : https://www.facebook.com/pmiutm.skudai/media_set?set=a.10151837999417048.1073741832.736682047&type=3

“Lebarkan Sayap Ukhwah, Tingkatkan Saham Akhirat”

Admin,
Lujnah Penerangan & Multimedia PMIUTM Johor

Together With PMIUTM (TWPMI) 2013
%d bloggers like this: