Laporan oleh: Suhaimi Bin Sapar

25 September 2010,Skudai – Semperna majlis konvokesyen kali ke 45 yang bertemakan “Mahasiswa menerajui inovasi’ , PMIUTM telah mengadakan sambutan aktivis PMIUTM. Sambutan ini diadakan untuk menyambut aktivis-aktivis PMIUTM yang telah bergaduasi daripada UTM.

Sambutan yang diadakan pada lewat petang  ini dihadiri oleh kebanyakan ahli PMIUTM untuk meraikan aktivis PMIUTM yang bergraduasi kali ini.Walaupun dalam keadaan hujan, sambutan yang diadakan cukup meriah dan mendapat perhatian daripada ibu bapa yang turut sama menyertai sambutan tersebut.

Sambutan pada kali ini diserikan dengan kehadiran Saudara Presiden PMIUTM dan pimpinan PMIUTM yang lain. Presiden PMIUTM dalam ucapannya merakamkan setinggi ucapan tahniah dan syabas kepada aktivis-aktivis PMIUTM yang bergraduasi pada kali ini. Beliau juga ketika ditemui pemberita mengigatkan aktivis PMIUTM yang masih berada di UTM agar menjadikan sambutan ini sebagai pembakar semangat untuk turut sama menempuh kejayaan.

“Saya yakin  bahawa sambutan kali ini pasti akan menjadi pembakar semangat kepada kami iaitu aktivis mahasiswa Islam PMIUTM yang masih berada di kampus. Mereka yang bergrduasi pada hari ini rata-ratanya adalah individu yang lantang dan sering menyuarakan pandangan untuk membela nasib mahasiswa.

“Jadi kita tunjukkan kepada seluruh warga UTM bahawa walaupun mereka ini aktif tetapi mereka turut sama mencapai kejayaan seperti mana orang lain. Saya percaya aktivis-aktivis kita akan keluar ke kancah masyarakat sebagai pemimpin masyarakat kerana mereka ini telah pun menimba ilmu yang banyak sebagai aktivis PMIUTM”, kata beliau lagi.

Turut sama berucap ketika sambutan tersebut ialah Naib Presiden Fakulti Majlis Perwakilan Mahasiswa iaitu Saudara Nur Azim Fahada dan wakil aktivis PMIUTM yang telah bergraduasi iaitu Saudara Muhammad Hafiz

Sementara itu, antara aktivis PMIUTM yang bergraduasi adalah bekas pimpinan PMIUTM seperti Saudara Yazif yang pernah menjawat jawatan sebagai Pengerusi Lujnah Ekonomi PMIUTM dan juga Saudari Maslinda yang pernah menjawat jawatan sebagai Timbalan Pengerusi Lujnah Penerangan dan Multimedia.

-my LPM-

Sambutan aktivis PMIUTM semperna konvokesyen ke-45 meriah
%d bloggers like this: