Laporan oleh : Abdul Azim Bin Abd Jamil

Isnin 1 Mac 2010 – Rumah seorang bekas ahli PMIUTM tahun 2005-2006 telah dimasuki 7 orang perompak pada pagi semalam di Taman Teratai. Kejadian yang dilaporkan berlaku sekitar jam 6 pagi kemarin telah menyebabkan mangsa mengalami kerugian dianggarkan hampir RM 12000. Mangsa kejadian, Fahmi Azhari dan isterinya telah mengalami kecederaan akibat daripada dibelasah oleh 7 orang perompak itu.

Kenalan mangsa, Zulhilmiey Bin Makhmud ketika ditemui berkata bahawa mangsa dipukul dengan kayu golf dan isterinya dibelasah oleh perompak terbabit . Mangsa kemudiannya diikat oleh perompak terbabit.

“Kerugian dianggarkan berjumlah RM12000, 2 buah laptop master thesis, 1 buah kamera research dan wang tunai sebanyak RM2000 dirompak oleh perompak terbabit. Lebih mendukacitakan lagi bahawa master thesis yang terdapat di dalam 2 buah laptop tersebut tidak mempunyai simpanan” kata beliau ringkas.

Sementara itu, Presiden PMIUTM,Saudara Mohd Khairul Bin Abdullah Halim ketika ditemui melahirkan rasa dukacita terhadap pengkhabaran tersebut.
“Saudara Fahmi Azhari bukanlah asing dengan PMIUTM. Beliau seorang yang banyak membantu mengerakkan PMIUTM walaupun beliau sudah pun bergraduasi. Kecelakaan ini kita anggap sebagai masalah kita bersama. Konsep bantu membantu meringankan beban mangsa akan kita semaikan kepada ahli PMIUTM”

“PMIUTM berharap mangsa dapat bersabar dengan apa yang berlaku ini. Kami juga bersyukur kerana anak mangsa tidak diapa-apakan oleh perompak terbabit. Setiap ujian yang menimpa ini pasti ada himahnya dan inilah masanya untuk ahli PMIUTM membantu saudara kami yang mengalami kesusahan tanda ukhwah yang berpanjangan” tambah beliau lagi.

Sehubungan dengan itu, satu bentuk derma akan dilancarkan bagi meringgankan beban mangsa. Ahli PMIUTM dan masyarakat awam boleh menghulurkan bantuan melalui CIMB bank kepada mangsa seperti maklumat dibawah :

Akaun CIMB : 01180065509526
Nama : Nurul ‘Uyun Binti Ahmad
Nombor Telefon : 013-7028763

Penyumbang diminta menghubungi Saudari Nurul ‘Uyun Binti Ahmad dengan menyatakan jumlah sumbangan kepada beliau selepas membuat sumbangan kepada mangsa.

Rumah bekas ahli PMIUTM dirompak.
%d bloggers like this: