Skudai, 17 Mac : Presiden PMIUTM, Saudara Zaki Haron telah menghadiri satu pertemuan bersama semua entiti kerohanian di UTM anjuran Jabatan Kerohanian & Integrasi Sosial Majlis Perwakilan Mahasiswa UTM (JAKERIS MPMUTM) malam tadi.
Pertemuan yang diadakan di pejabat Majlis Perwakilan Mahaiswa di Bangunan Persatuan Mahasiswa (SUB) tersebut turut dihadiri Ikatan Kristian (IK), Persatuan Mahasiswa Buddha (PMB), Persatuan Mahasiswa Hindu (PMH) serta kelab-kelab kerohanian kolej yang ada di UTM.
Dalam pertemuan tersebut, pihak JAKERIS telah menyelaraskan aktiviti-aktiviti kerohanian mahasiswa di UTM. 
Antara perkara yang dibawa oleh PMIUTM dalam pertemuan malam tadi adalah berkenaan peluang JAKERIS memperkasa Seketeriat Islam (SI), menghidupkan kembali kajian akhlak mahasiswa, penganjuran Majlis Perujian Tilawah Al-Quran di bawah Majlis Kebudayaan Universiti Malaysia (MAKUM), serta pengharapan agar entiti-entiti kerohanian kampus lebih cakna isu.
“Kita sedia untuk berkerjasama lagi dengan MPM dalam membangunkan mahasiswa Islam selari dengan moto PMI ‘Bersama Membangun Ummah‘.” ujar Ridhuan Jamil, Timbalan Presiden PMIUTM ketika diminta merespon hal ini.
Sebelum ini, JAKERIS telah beberapa kali berkerjasama dengan PMIUTM dalam mengadakan program termasuk Seminar Pemantapan Aqidah (SPAQ), kempen Seindah Akhlak Mahasiswa (SALWA) dan lain.  –myLPM

PMIUTM sedia kerjasama dengan JAKERIS MPMUTM
%d bloggers like this: