23 Julai 2009 : Kempen UTM Say No To Bonceng telah memulakan langkah untuk mengutip tandatangan sokongan daripada mahasiswa. Hari ini lebih seratus mahasiswa Kolej Tun Razak telah mula menurunkan tandatangan tanda sokongan terhadap usaha ini di dalam satu program Ceramah Isra’ dan Mi’raj yang dianjurkan oleh Kolej Tun Razak dengan kerjasama Kelab Iqra UTM.

Nampaknya kesedaran mahasiswa terhadap gejala sosial khususnya gejala bonceng ini semakin baik. Ini merupakan salah satu objektif yang telah diletakkan diperingkat jawatankuasa bertindak untuk menanamkan rasa benci terhadap perkara-perkara maksiat.

Saudara Ammar, Presiden Kelab Iqra yang ditemui dalam majlis ceramah tersebut juga amat menyokong usaha ini agar diteruskan sehingga berjaya. Dalam majlis yang sama, Saudara Arifuddin daripada Pro Mahasiswa UTM juga menyatakan sokongan beliau agar UTM menjadi Zon Larangan bonceng.

Setakat ini, beberapa persatuan fakulti telah menghubungi jawatankuasa bertindak pusat untuk mereka menghantar surat sokongan terhadap kempen ini. Pimpinan-pimpinan persatuan Mahasiswa UTM yang lain juga diharap dapat menyatakan sokongan dalam pelbagai cara agar UTM bebas daripada gejala yang merosakkan. Sekian. MyLPM.

Sumber :http://utmsayno2bonceng.blogspot.com

100 Orang Mahasiswa KTR menyokong Kempen No Bonceng
%d bloggers like this: